A víztakarékosságról Kékkúton

Lelkes diákoktól volt hangos március 22-én a Káli-medence a Víz Világnapja alkalmából.

170 általános iskolás érkezett a Kékkúti Ásványvíz Zrt. meghívására, a festői szépségű Kékkútra, hogy a víz jelentőségéről és a víztakarékosságról tanuljanak játékos formában. 

Az ásványvíz palackozó vállalat kiemelt feladatának tartja, hogy tudatosítsa a vízkészletek megóvásának fontosságát a fiatalabb generációkban. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. ennek szellemében szervezte meg immár harmadik alkalommal a ”Gondoskodás a vízről” fesztivált, együttműködésben a WET Projecttel.

A Víz Világnapja alkalmából interaktív formában tanulhattak a gyerekek a víz körforgásáról, a vizek koráról és a test víztartalmáról is, Kékkúton. A vizes programokba az egyik legnépszerűbb vizes sportág képviselői is bekapcsolódtak. A magyar vízilabda válogatottból Szívós Márton, Gór-Nagy Miklós és Hárai Balázs amellett, hogy a víz szeretetéről beszéltek, az izgalmas játékokban is aktívan részt vettek. Többek között élő viharszimulátorként a mennydörgés, a szél és az eső hangjait keltették életre a lelkes diákokkal együtt. A TV2 sztárriportere, Papp Gergő a program házigazdájaként saját példáin keresztül mutatta be, hogyan tudunk a mindennapokban odafigyelni a takarékos vízhasználatra.

A tanulók a nap végén üzeneteket hagytak a víztakarékosságról, amelyeket egy ládába zártak a jövő nemzedékei számára. Tették ezt azért, hogy ne csak a mai kor embere, hanem az elkövetkező generációk is óvják egyik legfontosabb természeti kincsünket, a vizet. 

A Nestlé Waters is ünnepel

A Nestlé Waters, amely a Kékkúti Ásványvíz Zrt. anyavállalata, harmadik éve ünnepli globális szinten a Víz Világnapját, 29 országban, Argentínától Üzbegisztánig.
• A rendezvények fő célja, hogy felhívják a figyelmet a víz fontosságára, valamint a vízkészletek megóvására.
• Becslések szerint 10.000 gyermek vesz részt a vízzel kapcsolatos fesztiválokon ezen a napon.
• Több mint 400 Nestlé Waters dolgozó segíti a vizes ünnepségek lebonyolítását világszerte.

Gondolatok a gyerekektől, üzenetük a jövőbe

„Jövő emberei, vigyázzatok a vízre, mert nincs elég belőle!
Ne szennyezzétek a folyókat, tavakat, hogy legyen elég víz a holnapnak!
Spóroljatok nagyon sokat, hogy legyen víz az afrikaiaknak! 
A víz a közös kincsetek, hát legyen elég vizetek!”